diumenge, 17 de juny del 2012

PARAULA: BERMUDES



Cada dia que passa ens apropem més a l'estiu i ja comencem a tenir ganes de treure del calaix les bermudes, una mena de pantalons curts que arriben fins a sobre dels genolls.
El nom d'aquesta peça de roba ve del territori britànic de les Bermudes, a l'Atlàntic nord. L'origen de les bermudes, però, no s'ha de situar a les illes, sinó en l'uniforme de l'exèrcit britànic per als països calorosos.
De tota manera, sí que va ser en aquestes illes on va començar a veure's de bon to que els homes de negocis imitessin els comandaments de l'exèrcit i vestissin amb pantalons curts, sempre que el teixit fos de bona qualitat i, a més, es duguessin mitjons fins al genoll, camisa, corbata i sabates. Res a veure, doncs, amb les sandàlies amb mitjons amb què es passegen els turistes nòrdics per les nostres costes.



2 comentaris:

  1. Hola,
    He vist que, de tant en tant, en el vostre blog poseu l'etimologia d'algunes paraules, etimologia que copieu literalment del Bloc Maragall. Ho diré millor: que copieu literalment del que jo vaig escriure al Bloc Maragall, per tal com en sóc l'autor. Suposo que hauria d'estar content que trobeu aquells textos prou interessants com per reproduir-los, però no estic segur d'estar-ne gaire, perquè francament trobo que, com a mínim, se n'hauria de citar, si no l'autor, almenys la font.
    Hèctor Zacarias

    ResponElimina